//TAURUS для України

TAURUS для України

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, коли ухвалять рішення щодо передачі Україні далекобійних крилатих ракет TAURUS.

За його словами, рішення уряду з цього питання буде прийнято протягом одного чи двох тижнів.

Ці ракети авіаційного базування дозволять завдавати ударів по російських військових об’єктах на великих відстанях.

“Якщо мине тиждень або два, поки рішення буде прийнято, то так і буде”, – сказав Пісторіус на першій “Вестфальській мирній конференції” в Мюнстері.

Міністр додав, що це не означає жодних вагань з боку федерального уряду.

“Федеративна Республіка Німеччина повинна бути обачною, навіть якщо це важко зрозуміти нашим українським друзям. Німеччина повинна зважувати наслідки кожного свого кроку”, – сказав він.

Очільник оборонного відомства додав, що крилаті ракети TAURUS можуть уражати цілі на більших дальностях, ніж будь-яка інша зброя, що постачалася до цього часу в Україну, і вона є “дуже складним промисловим продуктом”.

Нагадаємо, наприкінці травня Україна звернулася до ФРН з офіційним запитом про надання крилатих ракет TAURUS. Також, про поставки ракет говорили на початку травня президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц. А перед цим на користь передачі ракет ЗСУ висловився одним із найбільш впливових депутатів Бундестагу у сфері безпеки та оборони Родеріх Кізеветтер.

Крилаті ракети TAURUS спільно з франко-британськими Storm Shadow/SCALP EG, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.