//ЦАХАЛ взяла під контроль пункт ХАМАСу

ЦАХАЛ взяла під контроль пункт ХАМАСу

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що в ніч проти 6 листопада взяла під свій контроль військовий табір ХАМАСу в секторі Гази.

Про це йдеться в повідомленні ЦАХАЛу.

Як зазначається, у цьому пункті палестинського угруповання були розміщенні спостережні пости, тренувальні зони для бойовиків та підземні тунелі. Військові Ізраїлю звітують, що під час операції вбили кількох бойовиків ХАМАСу.

Окрім того, ЦАХАЛ повідомив, що впродовж останньої доби винищувачами завдав ударів по понад 450 об’єктах ХАМАСу: тунелях, бойовиках, військових комплексах, спостережних пунктах, пунктах запуску ракет тощо. Армія Ізраїлю заявила також про знищення Джамаля Мусси, який відповідав за спеціальні операції в ХАМАСі.

Перед цим ЦАХАЛ заявив про оточення міста Газа. Як зазначається, військам Ізраїлю вдалося розділити Сектор Гази на дві частини, наземна операція в анклаві триває. Речник ЦАХАЛу Деніель Хагарі заявив, що Ізраїль тримає односторонній коридор для того, щоб випустити жителів північної частини Гази на південь. 

Нагадаємо, вже місяць як Армія оборони Ізраїлю оголосила про проведення військової операції в Секторі Гази. Зранку 7 жовтня палестинське ісламське угруповання ХАМАС, яке контролює цю територію, оголосило про початок операції «Потоп Аль-Акса» проти Ізраїлю. По країні випустили шквал ракет, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць. 

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» в Секторі Гази. Станом на вечір 7 жовтня ізраїльські військові відновили контроль над більшістю прикордонних громад із Сектором Гази, куди проникли бойовики. А вже 27 жовтня ЦАХАЛ заявив, що його наземні сили «розширять» свою активність у Секторі Гази.