//ВР погодила звільнення Гутцайта

ВР погодила звільнення Гутцайта

Верховна Рада погодила звільнення Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту України.

Про це йдеться у трансляції із зали парламенту, яку вів депутат Олексій Гончаренко.

Виступаючи з трибуни, Гутцайт заявив, що після відставки з Мінспорту буде продовжувати роботу в Національному олімпійському комітеті.

«На жаль COVID-19 і повномасштабна війна не дали зробити більше. Але ми все одно втримали спорт […] Хочу запевнити вас: я як працював, так і працюватиму на державу», — сказав Гутцайт.

Нагадаємо, 8 листопада до Верховної Ради надійшла заява Гутцайта про відставку. Сам Гутцайт пояснював, що йде у відставку, оскільки планує зосередитись на роботі в НОК, який він очолює за сумісництвом із посадою міністра.

Напередодні відразу низка народних депутатів натякали на відставку міністра спорту Гутцайта. Джерела «Бабеля» у керівництві партії «Слуга Народу» розповідали, що наразі кандидатури на заміну Гутцайту немає. У жовтні співрозмовник LB.ua стверджував, що кандидат на посаду вже пройшов співбесіду — це начальник управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради Антон Нікулін. 

Більше про Гутцайта 

Вадим Гутцайт — український фехтувальник, шабліст та олімпійський чемпіон. Наразі також обіймає посаду президента Національного олімпійського комітету України. 

Гутцайт фігурує у матеріалах справи щодо розкрадання понад 2 млн грн державних коштів на закупівлях човнів для київських спортсменів. На той час він був директором департаменту молоді та спорту Київської міської держадміністрації.