//Інтерв’ю з керівником Рівненської ФККУ

Інтерв’ю з керівником Рівненської ФККУ

Рівненщина – серце Українського Кіокушин Карате!

З часів зародження карате в Україні змінилося декілька поколінь. Воно зазнавало багато криз . Але не зважаючи на всі складні обставини, Західній Україні вдалося зберегти цей вид спорту та продовжувати його розвивати.

Нам вдалося поспілкуватися з керівником відокремленого підрозділу федерації Кіокушин Карате України в Рівненській області – Сергієм Івановичем Скоропадським. 

Кор: Сергій Іванович, чи могли би ви розповісти нам трішки про себе? 

С.І.: «Я розпочав своє заняття цим видом спорту ще у 1996р. та по сьогоднішній день продовжую тренувати та розвиватись в цьому напрямку.

Я тренувався у різних тренерів нашого міста та області. 

З 2012 р. розвивав Кіокушин карате як віце – президент федерації карате Рівненщини.  

З 2021 р. очолюю відокремлений підрозділ  Кіокушин карате України в Рівненській області. 

Наразі є засновником та керівником мережі Спортивних клубів «Клан» в Рівненській області, де до війни тренувалися понад 200 дітей.»

Кор: В якому режимі ви працюєте, та як розвиваєте Кіокушин Карате та свої клуби? 

С.І.: «Через війну в Україні, багато спортсменів переїхали до інших міст та виїхали за кордон.

Наразі федерації налічує до 150 спортсменів,які тренуються у трьох залах нашої області.

В місті Рівне, Дубно та смт. Млинів.

Ми вибудували екосистему в якій  може сформуватись цілісна особистість. Сюди відносяться спортивні клуби в яких тренуються діти, а також участь в івентах, психологічних програмах та змаганнях , організаторами яких ми являємось! 

І сюди ще входить наш авторський проект- “Sempai School”, тобто школа лідерів, яка створена  для спортсменів( членів наших клубів), де діти працюють над розвитком своїх soft skills,  вчаться працювати в команді, навчаються християнської етики та патріотичного виховання. Школа формує комʼюніті, де дітки розвиваються та взаємодіють між собою.»

Кор: Чи робив Ваш відокремлений підрозділ якісь дії за час війни, щоб наблизити нас до перемоги? 

С.І.: «З перших днів війни наш клуб в місті Рівне,  слугував житлом для біженців, через те, що воно знаходиться цокольному поверсі. 

Також наша команда обʼєднала свої сили та займалася волонтерською діяльністю, збирали гуманітарну допомогу, ліки та все необхідне.

Клуб в Млинові слугував нам складом. 

У клубі в Дубно займалися розфасовуванням допомоги.»

Кор: Чи  можете ви поділитися планами на майбутнє? 

С.І.: «Важко будувати плани на майбутнє знаходячись в турбулентних обставинах. Наша мета – розвивати дітей через заняття карате, де карате слугує, як інструмент для виховання в дитині різних навиків, які в подальшому знадобляться їй в дорослому житті. 

Наш клуб стає допоміжним інструментом в батьківських руках, який допоможе виховувати їхню дитину. І зробить це не тільки в фізичному, але в моральному, інтелектуальному і психологічному розвитку.

Якщо зібрати 10 спортсменів то чемпіоном буде тільки один з них, а лідерами можуть бути всі. Саме цієї лідерської філософії дотримується  наш клуб. 

Ми прагнемо з кожної дитини виховати ЛІДЕРА, для того щоб ці діти в майбутньому могли бути достойним покоління, та робили все для відбудування, процвітання та розвитку нашої держави.

Тому, наше завдання дати їм для цього всі необхідні навики. 

В першу чергу це – сила характеру, сила своєї дисципліни та лідерські якості.» – дуже вдячна за чесні відповіді, з вами було приємно спілкуватись! Віримо, що всі ваші цілі та плани реалізуються.