//Коломойського залишився під вартою

Коломойського залишився під вартою

Київський апеляційний суд залишив бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою.

Про це пише «Суспільне».

Адвокати Коломойського просили скасувати рішення Шевченківського райсуду, який продовжив тримання під вартою для бізнесмена ще на два місяці.

Вони заявили, що підозра щодо Коломойського необґрунтована, а ризиків через його звільнення з-під варти немає. Захист бізнесмена також наголошував, що 3,8 млрд гривень — непомірний для Коломойського розмір застави.

На попередніх засіданнях адвокати Коломойського заявляли про погіршення його здоров’я в СІЗО. Тож 16 листопада вони клопотали про виступ на засіданні лікаря Коломойського.

Також на засіданні знову виступали низка людей, охочих узяти Коломойського на поруки.

Нагадаємо, з 2 вересня Ігор Коломойський перебуває під вартою в СІЗО СБУ. Цей запобіжний захід йому призначили в межах справи СБУ/БЕБ про «імітацію внесення грошей у касу» «ПриватБанку» — правоохоронці підозрюють Коломойського в шахрайстві та відмиванні коштів.

Паралельно щодо Коломойського веде справу Національне антикорупційне бюро України про заволодіння 9,2 млрд грн «ПриватБанку».

Коломойський перебуває під вартою з альтернативою застави у 3,8 млрд гривень. Адвокати бізнесмена неодноразово клопотали про зміну запобіжного заходу. Взяти Коломойського на поруки зголосилися низка працівників 1+1 media, депутати, представники єврейської громади. Коломойський з адвокатами також повідомляв про погіршення стану здоров’я за ґратами. Суд наказав організувати надання медичної допомоги Коломойському та забезпечити необхідне лікування, але з-під варти його не випустив.