//Зустріч керівника порталу superkarate.ua, Борисова Олександра, із Президентом НФККУ, Шиханом Близнюком Станіславом Васильовичем, за підсумками 13-го Чемпіонату Світу У Японії.

Зустріч керівника порталу superkarate.ua, Борисова Олександра, із Президентом НФККУ, Шиханом Близнюком Станіславом Васильовичем, за підсумками 13-го Чемпіонату Світу У Японії.

О.Б. Які заходи в Україні передували 13-му чемпіонату світу?


С.Б. Найважливішим заходом перед чемпіонатом світу була звітно-виборча конференція НФККУ та чемпіонат країни у місті Дніпро. І той, і інший захід блискуче організував сенсей Заур Мамедов. І якщо чемпіонат проходив у форматі за участю понад 400 спортсменів з усіх куточків України, то сама звітна конференція мала суттєві відмінності від попередніх заходів. Протягом більш ніж трьох годин відбувалася відверта розмова, щодо пошуків шляхів розвитку кіокушин карате в Україні в непростих умовах. Для більшої можливості координувати обговорювані питання було запрошено на зустріч керівника Дніпропетровського управління молоді і спорту Панченка О. І., завдяки роз’ясненням якого відразу знімалися питання, які часом мали діаметрально протилежні тлумачення, дякую за це Андрію Івановичу. Тому рішення звітно-виборчої конференції мали абсолютно об’єктивний характер і дали чітку і зрозумілу в законному полі перспективу розвитку нашого улюбленого виду спорту. Критерієм рішень стала законодавча база, розроблена міністерством спорту та міністерством юстиції України, а також положеннями статуту НФККУ, що повністю виключало двоїсті тлумачення. Безумовно можуть виникати питання щодо приведення до правильного законодавчого стану роботи на місцях та координатором цього процесу було визначено обраного секретаря Заура Мамедова. Уточнено терміни приведення у відповідність документів організації на місцях відокремлених підрозділів – до 01.01.2024 року. І у виняткових випадках цей термін може бути продовжено до 01.03.2024 року. Ми маємо жити у правовому полі нашої країни.


О.Б. Декілька слів про враження від Чемпіонату Світу, що пройшов 17-19 листопада в Токіо.


С.Б. Звичайно, це була епохальна подія. І це не лише моя думка. Уся Японська спортивна преса дала 13-му чемпіонату ІКО1 керованому Канчо Шукеї Мацуї чудові оцінки. Їм було із чим порівнювати. Практично трохи більше місяця тому проходив чемпіонат іншої версії кіокушин карате і за всіма параметрами – кількість глядачів, якість організаційної роботи, випуск сувенірної атрибутики та в інших позиціях він набагато поступався турніру на якому я був присутній. Результати абсолютно об’єктивного суддівства не могли поставити під сумнів той результат, який був отриманий. Бачу, зриваю у вас із язику питання про українських спортсменів. На жаль, їхній не виїзд на чемпіонат світу був вимушеним консолідованим рішенням міністерства спорту України та НФККУ, ця позиція була пояснена керівництву МКО і з розумінням сприйнята. Але тут рада МКО на чолі з Канчо взяла ініціативу і зробила унікальний жест у бік України. Але нехай це залишиться невеликим секретом, який найближчим часом буде оприлюднений.


О.Б. Що на нас чекає після закінчення року?


С.Б. Справді, події у світі кіокушин продовжуються. Збірна команда України готується до чемпіонату Європи в Будапешті 8-10 грудня. Це фінальний старт цього року. До цього в країні пройдуть невеликі навчально-атестаційні збори в багатьох регіонах. Далі відпочинок, осмислення отриманих результатів та підготовка до нових стартів. Перший із яких буде чемпіонат країни у Дніпрі у квітні місяці. Тому користуючись нагодою бажаю всім спортсменам, тренерам, функціонерам, батькам наших чудових юних спортсменам всього найкращого в новому 2024 році.