//X Чемпіонат міста Первомайська з кіокушин карате

X Чемпіонат міста Первомайська з кіокушин карате

30 березня у Первомайську, на базі 5-ї гімназії, відбувся 10-й ювілейний Чемпіонат міста з кіокушин карате. Організатором спортивного свята виступила Первомайська федерація. Більше восьмидесяти юних спортсменів стали учасниками турніру.
Турнір носив характер відбіркового чемпіонату Миколаївської області. Переможці увійдуть до складу збірної Миколаївщини і представлятимуть її на чемпіонаті України в Дніпрі.

За останні чотири роки це перший чемпіонат. Ковід та війна призупинили традиційний турнір на кілька років, та не зламали спортивний дух і бажання рухатися вперед. Попри тривожні часи в державі, каратисти не зупиняли своїх тренувань та участі в різного роду змаганнях, в тому числі й міжнародних. 2024 рік став переломним в роботі на місцевому рівні. Бажання відновити традиційні змагання було настільки великим, що уже ніщо не могло стати на заваді. Передостанній день березня зібрав усіх, хто вірить у майбутнє, хто дбає про дітей та їхній спортивний розвиток. Серед присутніх міський голова, його заступники, депутати, лідери громади та давні друзі федерації.
Вагомий внесок каратистів у розвиток спортивного життя Первомайська відзначив і очільник первомайської громади Олег Демченко, наголосивши на важливості розвитку спорту. Він побажав усім плідної роботи та мирного неба.

Сам же голова федерації Юрій Галімон каже, що для них цей турнір є знаковим. Найперше — це повернення традицій, друге — участь у змаганнях беруть спортсмени-новачки, які в подальшому зможуть представляти місто на всеукраїнських змаганнях, а по-третє, підбиваються підсумки, а за минулий рік вони вагомі. Тринадцять змагань не лише всеукраїнського, а й світового рівня. Первомайські каратисти здобули 169 медалей різного ґатунку. Члени Федерації увійшли до складу збірної України. Найголовнішим здобутком, як для Федерації, так і для всього спортивного Первомайська, стали нагороди Чемпіонату Світу з кіокушин карате у Нідерландах.
За результатами 2023 року були визначені найкращі спортсмени федерації. Ними стали : Давиденко Анастасія, Мєлєга Анна та Станіслава Струкуленка.

Не обійшли увагою організатори і тих, хто підтримує спорт у місті. Це і очільник міста Олег Демченко, його заступники Володимир Рябченко та Дмитро Малішевський, підприємці та депутати Олена Бойчук, Олег Горіцин, Ігор Сотський, Валентин Валянський, ексдепутат ВР Вадим Підберезняк, директорка гімназії Наталія Короткова, президент Федерації кіокушин карате м. Очакова Володимир Гуров, директорка Первомайської міської федерації кіокушин карате Анастасія Галімон.

Хвилюючим моментом стала клятва бійця кіокушин у виконанні вихованця Первомайської міської федерації кіокушин карате, срібного призера Чемпіонату світу 2023 року Станіслава Струкуленка. Зал аплодував.

А далі розпочалися показові виступи та сам турнір. Перед початком змагань спортсмени зробили спільне фото на пам’ять. Тепер воно буде історичним для Первомайська.
Слід зазначити що серед запрошених гостей був ветеран війни, майор ЗСУ, срібний призер чемпіонату України серед чоловіків з кіокушин карате 2021 року, вихованець Первомайської федерації карате Ігор Залевський, який уважно спостерігав за подіями і вболівав за учасниками турніру.