Відкритий чемпіонат Київської області з кіокушин карате: спортивний дух, професіоналізм та нові перспективи

/ /
Відкритий чемпіонат Київської області з кіокушин карате: спортивний дух, професіоналізм та нові перспективи
/

20 жовтня в місті Буча пройшов відкритий чемпіонат Київської області з кіокушин карате. У змаганнях взяли участь спортсмени з багатьох міст та областей України – Дніпропетровської, Київської, Одеської, Миколаївської, Рівненської областей, м. Київ та інших. Загальна кількість спортсменів, які виступали у понад 70 вікових номінаціях по куміте та ката, склала понад 200 осіб. Величезну роботу з підготовки та успішного проведення цих змагань зробив керівник міжрегіонального УЛБА “Клан” Сергій Скоропадський. Усі відзначали не лише високий дух спортивної боротьби, а й теплоту змагань, професіоналізм суддівських бригад і загальну дружню атмосферу. У своїй вітальній промові президент ФККУ, заслужений працівник фізичної культури і спорту Станіслав Васильович Близнюк зазначив, що це найкращі змагання за останні 10 років у Київській області, і величезна робота головного судді змагань Сергія Скоропадського, безумовно, створила цей позитивний ефект. Ми вітаємо всіх учасників та призерів змагань і бажаємо їм подальшого спортивного зростання. Ми взяли кілька експрес-інтерв’ю у учасників цієї події.

Президент ФККУ Близнюк С.В.:

У вітальному слові я зазначив всю важливість і актуальність, бездоганно підготовленого та вміло проведеного заходу, який присутній у календарі національної федерації. Це праця великої кількості людей, і насамперед я хотів би відзначити не лише головного суддю змагань Сергія Скоропадського, який підготував не лише спортивний зал на рівні чемпіонату Європи, але й забезпечив неймовірний призовий фонд. Це був приємний факт, який відзначали всі учасники та гості чемпіонату. Слід сказати, що величезний внесок у цю роботу зробили віцепрезидент ФККУ та секретар Заур Мамедов і керівник київського обласного відділення Валентин Попіль. Завдяки їм і багатьом іншим членам організаційного комітету свято відбулося, і це спільна заслуга.

Тетяна – мати одного з спортсменів:

Я захоплена турніром, і не лише тому, що мій син отримав достойний приз та медаль. Важлива система, коли всі спортивні досягнення фіксуються і мають можливість бути конвертовані, незважаючи на те, що це не олімпійський вид спорту, в подальшому житті. У моїй родині кіокушином у рядах ФККУ займався і старший син, і ось прийшов час вступати до ВНЗ, і як було моє здивування, що основним, можна навіть сказати вирішальним фактором вступу до Київського Національного Університету, на міжнародний факультет, стало наявність книжки спортсмена, в якій зазначено, що він має звання кандидата в майстри спорту. Це стало одним із важливих факторів нарівні зі знаннями, що дозволили йому стати студентом престижного університету. Це ще раз показало, що тільки офіційні змагання і професійний, державний підхід у оформленні результатів учасників дає реальну перспективу реалізації планів на майбутнє. Це і є відмінність від якихось утворень, які проводять квазі-турніри з кіокушину без якості і, найголовніше, без перспектив.

Схожі  новини