У Києві пройшов Абсолютний чемпіонат України з кіокушин карате

/ /
У Києві пройшов Абсолютний чемпіонат України з кіокушин карате
/

6-7 липня пройшли спортивні заходи на базі центрального Хонбу по вулиці Райдужна, 13б, пов’язані з проведенням Абсолютного чемпіонату України з кіокушин карате. У змаганнях взяли участь понад 150 спортсменів з усієї України. Змагання проводились у двох номінаціях: ката і куміте. Головним суддею змагань була Шихан Світлана Небесна. Прекрасний призовий фонд надала компанія «Бренвель» в особі Андрія Тищенка та Христини Юшкевич. Комісаром зазначеного турніру за дорученням президії ФККУ був сенсей Заур Мамедов. Ми взяли кілька бліц-інтерв’ю у учасників цього чудового заходу.

**Президент ФККУ Шихан Станислав Близнюк:**
– Зазначені змагання – це відродження традицій кіокушина в області абсолютних чемпіонів. На жаль, за останні кілька років подібні змагання не проводилися через об’єктивні причини – COVID-19, війна. Але поштовх до зазначеного стандарту був даний приїздом Шихана Кацугіто Горая минулого року. На організованій національною федерацією серії заходів під загальною назвою «Шлях нескорених та непереможних» були проведені збори та тренування в Києві, Дніпрі та Одесі. Це була безпрецедентна подія в житті міжнародної організації кіокушин карате, і вона отримала високу оцінку керівництва Хонбу. В рамках абсолютного чемпіонату України пройшов методичний прикладний семінар під керівництвом багаторазового призера чемпіонатів Європи, учасника двох абсолютних чемпіонатів світу Андрія Межинського. Десятки спортсменів, які брали участь у заході, були дуже задоволені глибокою інформованістю та оригінальними методичними підходами, які продемонстрував семпай Межинський. Зазначену практику є сенс надалі поширювати серед відокремлених підрозділів. Сам же абсолютний турнір пройшов на найвищому рівні завдяки тандему Світлани Небесної та Заура Мамедова. Майстерність, чудові навички організації, координація дій, доброзичливість – ось ті складові, які змогли не лише залучити велику кількість учасників, а й створити атмосферу дружнього єднання на татамі. Величезне дякую спонсорам турніру ТОВ «Бренвель», які дали його учасникам відчути свою важливість і ексклюзивність. Зараз готується план проведення цілого ряду методичних заходів і спортивних подій з головним фокусом на участь спортсменів України у кубку Європи в Польщі. На місцях повинні бути проведені регіональні змагання для формування команди для участі у кубку України в жовтні в місті Дніпро. Ці змагання важливі, оскільки система легалізації спортивних звань, починаючи від розряду до майстра спорту України, вимагає проходження всіх етапів і отримання відповідних регалій за підсумками змагань. Навіть здобувши перше місце на чемпіонаті України і не маючи записів у книжці спортсмена, отримання заповітного звання майстра спорту з кіокушин карате стає проблематичним. Ми розгорнули роботу в цьому напрямку, і необхідна підтримка на місцях, адже в кінцевому підсумку робота з обласними спорткомітетами проходить саме так.

**Петро, учасник змагань:**
– Я брав участь у багатьох змаганнях, навіть в інших організаціях кіокушин карате. Спільним є тільки одне – правила проведення поєдинку, та й то вони трохи відрізняються. А ось що стосується атмосфери проведення змагань, дружньої підтримки і, найголовніше, об’єктивних оцінок суддів, ці змагання на три порядки вище. Тут дійсно перемагали найсильніші. Мені шкода витраченого часу, який я витратив на участь у змаганнях інших версій кіокушин карате.

**Дарина, учасниця змагань по ката:**
– Хороший, просто чудовий, об’єктивний підхід до оцінки дій спортсменів у цьому розділі. Дуже хороші судді, які розуміють всі тонкощі. Вже мрію, коли наступного разу поїду на змагання.

**Ігор, учасник змагань:**
– Іноді багато спортсменів лукавлять, розповідаючи про те моральне задоволення, яке вони отримують на змаганнях. А я скажу відкрито – дуже приємно, коли твої зусилля оцінюють не лише аплодисментами, а й вручають знаки відзнаки. На цих змаганнях вони були просто неймовірними. Я брав участь у чемпіонатах Європи і скажу без фальшивої скромності, багатьом із цих чемпіонатів потрібно позмагатися – вони й близько не стоять поруч з цим чемпіонатом. Дипломи, медалі, кубки, а ще кожному призеру подарунок. Величезне дякую спонсорам – компанії «Бренвель».

Схожі  новини