//Інтерв’ю з віце-президентом ФККУ, бранч-чіфом МКО, сенсеєм Зауром Мамедовим

Інтерв’ю з віце-президентом ФККУ, бранч-чіфом МКО, сенсеєм Зауром Мамедовим

Наш кореспондент зустрівся з віце-президентом ФККУ сенсеєм Зауром Мамедовим і поставив йому кілька запитань.

Кор. Закінчилися збори в Любліні під керівництвом шихана Кацухіто Горая, які враження?

З.М.: Це була блискуча, ювілейна подія в житті польського кіокушина. Була величезна кількість учасників з усіх куточків не тільки Польщі, але й багатьох інших країн. Мені особливо була приємна та увага, яку на зборах було приділено питанням допомоги та взаємодії з Україною. Відчувалася не лише дружня, спортивна, кіокушинівська атмосфера, а й було відчуття почуття ліктя, усвідомлення того, що Україна є європейською країною. Але це, так би мовити, емоційне сприйняття. Тим більше, що цього сезону я брав участь уже в зборах в Іспанії і таку ж братську атмосферу відчував і там.

Головне, що і в тому і в цьому випадку я побачив багато цікавого та корисного, що можна передати своїм учням. Це технічні зміни в кіхоні та ката, які демонстрував шихан Куцухіто Горай, цікаві практичні напрацювання у спаринговій техніки під керівництвом Кохей Аджіма та багато іншого. Зараз у планах ФККУ провести регіональні збори і там вказані зміни довести до наших тренерів та провідних спортсменів.

Ми повинні бути конкурентними на міжнародних татамі. Важливою частиною зборів було, безумовно, спілкування. Як один із керівників української федерації я мав не лише де-факто, а й де-юре можливість брати участь в обговоренні питань розвитку кіокушина у Європі та світі. Було озвучено багато прекрасних ідей і багато що цілком застосовується у діяльності ФККУ. Всю цю інформацію я доведу на звітно-виборній конференції восени у Дніпрі.

Було дуже цікаво почути і нові віяння в галузі будівництва МКО, запропоновані Канчо Шокеї Мацуї. Це насамперед стосується інститутів бранч-чіфів та додзе-операторів. Визначено супідрядність додзе-операторів перед бранчифом, уточнено права та можливості, одним словом і на цьому напрямі видно, що МКО живе динамічним та результативним життям, на відміну від десятка своїх клонів.

Кор. Декілька слів про програму заходів на другу, так би мовити, після літньої частини року.

З.М.:Я тільки повторюся. Вся інформація про проведення заходів була анонсована нашим президентом шиханом С. Близнюком. Восени розраховую на проведення Чемпіонату України у моєму рідному Дніпрі. Усі чекають на цю подію. Це буде відбір на Європу та міжнародні змагання. До мене також надходили десятки дзвінків від представників різних версій із проханням взяти участь у цих змаганнях. Найважливішим тут є можливість проявити себе та відповідно отримати ті регалії, які забезпечує ОФІЦІЙНИЙ національний чемпіонат України – звання, місце у збірній, відповідний статус, до речі, який на якомусь чемпіонаті «діда панька» неможливий апріорі, тобто ніколи і ніяк. Тож наші хлопці та представники інших версій чекають на цю спортивну подію.

Наприкінці року на нас чекають серйозні міжнародні старти, в яких візьмуть участь спортсмени України. Андрій Меженський гідно відібравшись на європейських турнірах представлятиме Україну на 13 чемпіонаті світу в Японії. Це його другий старт на подібних змаганнях. Побажаємо йому удачі. А у грудні буде Чемпіонат Європи у Будапешті. На ці змагання будуть допущені лише спортсмени, які пройшли національний турнір. Принаймні таке встановлення дане нашим президентом ФККУ.

На мою думку, це правильно. Одні беруть участь у заходах федерації – зборах, семінарах, змаганнях. А інші продавлюють відсутність реальної роботи гривньою. Потрібно цю ситуацію змінювати. Або принаймні бачити якусь виховну користь отримує від участі таких спортсменів федерація. Розроблятимемо систему взаємовідносин, яка прозоро регулює ці питання. В нас вже є реалістичні думки з цього приводу..

Кор. Дякую за зустріч та відповіді. Слава Україні!

З.М.: Героям слава! Дякую.