//ЧУ 2024 у місті Дніпро

ЧУ 2024 у місті Дніпро

Зустріч з Президентом НФККУ, Шиханом Близнюком Станіславом Васильовичем за підсумками ЧУ 2024 у місті Дніпро.

Кор.: Яке враження від минулого чемпіонату?

СБ.: Чемпіонат, з мого погляду, пройшов на хорошому рівні, що стабільно підвищується у своїй якості. Якщо розглядати статично, вийшло щось середнє між чемпіонатом Європи та чемпіонатом Світу. Керівник Дніпропетровської обласної федерації кіокушин карате Заур Мамедов зробив все можливе, щоб оцінка, дана мною, відповідала стану всіх аспектів проведеного чемпіонату.

Кор.: Але є деякі одиночні голоси з оцінкою чемпіонату, що дещо відрізняються від Вашої.

СБ.: З одного боку, я завжди поважаю плюралізм думок і вважаю, що пошук нових, цікавих, змістовних рішень є запорукою динамічного розвитку будь-якої організації, тим більше, такого напряму як кіокушин карате. Я завжди вдячний конструктивним зауваженням, запропонованим цікавим рішенням, а найголовніше, бажанню брати участь посильно у процесі проведення заходів національної федерації. Другий шлях розвитку “діалогу” мною не заохочується. Це звичайна пісня танцюристів, яким завжди щось заважає. Вони готові з шаленством критикувати розміри зали, якість укладеного татамі, місцепроведення, транспортні розв’язки тощо. Не маючи шансів позначити перераховане вище, вони заводять пісню, наприклад, про суддівство. Розрахунок тут, незважаючи на їхню примітивність, точний – адже тих, хто програв, завжди більше, ніж переможців. Сумна традиція, яку ми врешті-решт викорінимо. А я, як завжди, знаходжусь на позиції: хочеш щось показати – зроби це, не можеш робити – не заважай іншим.

Кор.: Які подальші плани?

СБ.: У липні пройде абсолютний чемпіонат України з усіх вагових та вікових категорій у Києві. Ця номінація має величезний успіх, оскільки сама назва “абсолютний чемпіон” поглинає все інше. Наприклад, фінальний бій на чемпіонаті України у важкій вазі, “тобто практично в абсолютній категорії”, між одеситом Павлом Винниченком та киянином Андрієм Межинським, я не боюся сказати, 50 відсотків усіх емоцій турніру. Потім – велика кількість регіональних змагань та зборів. У жовтні кубок України у Дніпрі та перший чемпіонат Київської області у місті Буча. Завершує сезон турнір у Польщі.

Кор.: Дякую.