Бракувало чіткішої стратегії щодо України

/ /
Бракувало чіткішої стратегії щодо України
/

Історик Тімоті Снайдер, коментуючи діяльність адміністрації президента США Джо Байдена щодо України, відзначив, що попри значні досягнення, існують і концептуальні помилки. Снайдер підкреслив, що центральне значення України у глобальній політиці часто не пояснюється достатньо чітко, що впливає на сприйняття ситуації у світі.

“Я докладаю зусиль, щоб пояснити центральне значення України, те, як її питання пов’язане з усім іншим у світі. І вважаю, ця адміністрація загалом добре попрацювала. Вона могла б діяти по-різному”, — зазначив Снайдер.

Історик також наголосив на важливості постачання зброї та підкреслив, що процес часто залежав від страхів або російської пропаганди, а не від тверезого обговорення того, що потрібно для перемоги України.

“Бракувало тверезого обговорення того, що потрібно, щоб закінчити війну — точніше, щоб Україна перемогла”, — сказав він.

Снайдер висловив розуміння розчарування українців у тому, що допомога відбувається на відстані, без значної фізичної присутності американців в Україні.

“Минуло вже понад два роки — сотні тисяч американців мали б відвідати Україну, набратися досвіду і будувати персональні зв’язки тут. Цього не сталося”, — зазначив історик.

Він також підкреслив, що Байден і його команда загалом рухаються в правильному напрямку, хоч і повільно.

“Байден на правильному боці. Він і його команда роблять деякі помилки, вони повільні, але щодня думають про Україну. І загалом рухаються в правильному напрямку. Могло б бути набагато краще”, — підсумував Снайдер, висловивши сподівання, що у разі перемоги на виборах ситуація покращиться.

Схожі  новини