//Українські каратисти привезли 23 медалі з Кубка Європи в Будапешті

Українські каратисти привезли 23 медалі з Кубка Європи в Будапешті

На турнірі Кубка Європи з кіокушин карате, який завершився 8 грудня 2023 року в Будапешті, Україна отримала вражаючий успіх, здобувши усього 23 медалі. Серед них – 7 золотих, 4 срібні та 12 бронзових нагороди, підкресливши високий рівень в українському кіокушин карате.

Особливо визначені були спортсмени з Центру «Десантник» у Святошинському районі, які увійшли до складу національної збірної. Під керівництвом тренера Валентина Попіля вони продемонстрували впевненість та вміння, не зважаючи на те, що це був їх перший виступ на Європейській арені. Хоча вони не посіли призові місця, але успішно потрапили до п’ятірки найкращих бійців Європи в різних категоріях.

Серед особливих досягнень – четверте місце Дешко Софії та п’ята позиція Попіля Вячеслава, Марченка Захара і Фарилюка Владислава. Вони отримали щиру вітальню та підтримку за свої виступи, показавши високий рівень спортивної майстерності.

Також на зустрічі з генеральним секретарем ІКО Шиханом Кацухіто Гораєм, Валентин Попіль отримав визнання за свій план розвитку Київської області та привітання з обранням головою відокремленого підрозділу “Київської обласної федерації кіокушин карате”. Це визначення підкреслює його важливість та вклад у розвиток спорту в регіоні.

Українські спортсмени висловили свої наміри активно готуватися до майбутніх змагань у Болгарії, де весною відбудеться наступний Кубок Європи серед дітей і юніорів.